Lika mycket som jag längtar efter julmaten,lika fort tröttnar
jag på den.

Oftast är det första julbordet jag äter av på Julafton & det
räcker gott nog.
Nu är jag bortskämd med att åka bort & äta men på senare år
har jag försökt sälja in lite nya rätter 😉

Jag vet att många är sådär halvförtjusta i kål & särskilt Brysselkålen.
Jag gillar den – men är den ihjälkokad förstår jag de som avstår.
Nix,den ska kokas al dente,( 2-3 min)stekas i smör.
Riv lite vitlök över,krydda med citronpeppar,timjan & häll en skvätt sirap i pannan.
Servera med rivet citronskal på toppen!

En fräsch sallad gör man med Finstrimlad rödkål,apelsinskivor & valnötter.
Svartpeppar,salt,olivolja & apelsinsaft som dressing.

Köttbullar med grädde,vitlök & ingefära i smeten är en favorit jag brukar göra.
Funkar oxå fint på mackan med rödbetssallad.

Senare ska jag prova att lägga in sill med äpplen i,hoppas att det blir gott!
Har ni några favoriter som ni inte kan vara utan?