Jaa,medans hundarna lekte tafatt över OCH i en dyig å stod Frida & jag på en ödetomt i ett rabarberhav på gårdagens fmpromenad.
Frida pratade rosa snyggsaft & jag mumlade ngt om ormar & att det vore idé att ha haft gummistövlar- förstår inte att jag hakat upp mig så på de där slingersakerna.
MEN nästa gång får det bli gummistövlar & snyggsaft,den här gången blev det rabarber & jordgubbspaj med kanel & kokos.
Livsnjutare som jag är (eller kanske totalt oekonomisk) åkte jag & handlade vaniljglass för de sista penningarna i plånboken.
Receptet hittade jag i den härliga boken ”Smultrongården-Livet & Smakerna” som jag fick när jag fyllde.
Såå mycket smaskigt att provbaka ur den & härliga matrecept!
Rabarberpaj
150 g smör
2 dl mjöl
1/2 dl socker
1 dl kokos
Rabarber (jag använde ju jordgubbar också)
Potatismjöl,kanel & socker att strö över
Läs igenom receptet först.
Blanda alla ingredienser.
Lägg rabarbern (& jordgubbarna) i en pajform,strö över lite socker,kanel & potatismjöl.
Ställ in i 100 grader ca 15 min för att låta rabarbern svettas.
Smula eller tryck ut degen i plattor över rabarbern.
Ställ in i ugnen igen & grädda i 225 grader,10-15 min.
Finfin tisdag till er!
Tack johanna!
Det receptet snor jag! Det fick Heta johannnas rabarberpaj!
Dotterns pojkvän är så grymt allergisk, men med specialsmör så funkar allt detta i receptet! 🙂
TACK och KRAM!
Men vad bra,hoppas det går hem!
Jag måste sno ditt recept på hallonpaj,så rackarns god.
Vi får boka in en God Smak fika annars tar vi den här!
KRAM!