Men inte sommaren hoppas jag!
Det var tunga steg till jobbet i måndagsnatt.
Har varit så skönt att vara ”dagtidsmänniska” några veckor.
Att det kan vara så tungt…men imorrn är det FREDAG & helgledigt!

       

Idag påminner jag om hur gott det är med kokt potatis,fläsk & löksås,en riktig bonntallrik!
Gjorde sommargurka eller pressgurka till-kärt barn har många namn.
Ni vet tunnskivad gurka i lag med vatten,socker,ättika,salt,vitpeppar & Mycket persilja. Och till fikat har jag provat ett nytt recept,en jättegod blåbärskaka.

Provade att göra en variant med svartvinbär,maräng & lime men blåbärsvarianten funkade bättre.

Blåbärssnittar

4 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 msk bakpulver
150 g smör
1 ägg
smör till formen

Fyllning

ca 1liter färska eller 400 g frysta

Strössel

1 1/2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
50-100g mörk choklad
vispad grädde,vaniljsås eller glass till servering

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl,socker & bakpulver i en skål.
Finfördela fettet i mjölblandningen & knåda sedan in ägget.
Tryck ut degen i en smord form,ca 20×30 cm.
Fördela bären över degen.
Blanda samman havregryn,socker och vaniljsocker till ett strössel.
Smält smöret & blanda det med havreströsslet.
Fördela havremassan över bären.
Grädda i 20 minuter mitt i ugnen.
Riv över mörk choklad & servera med valfritt tillbehör!