Igår lipade jag till ”The voice US” på 4:an & blev kär i Blake Shelton.
Idag fortsatte husarresten.
Tänka sig  så mycket fördelar det kan vara att ha körkortsförbud & ostadigt väder.
Städade bilen i 1 h å en kvart,hann precis klart innan det började regna.
Då var det bara att fortsätta städningen inomhus när jag ändå hade ångan uppe!
Sparar bensinpengar & håller mig borta från affärer.
Däremot börjar min vanligtvis välfyllda kyl & frys sina,så det gäller att vara kreativ.

 

Till lunch blev det ugnsrostad färskpotatis (fick gå i ugnen med oliver,vitlök,salt & olivolja.)
Tonfisk på burk till,paprika,rödlök,basilika & créme fraiche smaksatt med salt,svartpeppar & rivet citronskal.

  
  

Städpubliken blev totalt utmattad.

 

Strandväskan väntar på bättre väder!
& imorrn är husarresten över,Pitchers väntar på kvällen-arbetsgivaren bjuder. 🙂

Ps.Kakan ovan är jättegod,hittade den i ett coophäfte innan blåbärssäsongen,men den funkade fint även med hallon. Nu ska jag göra om den med blåbär.Prova receptet nedan! Ds.

Sockerkaka med blåbär & kokostosca

175 grader

3 dl strösocker
100 g rumsvarmt smör
3 ägg
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 dl blåbär

Toscan

100g smör
1 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 1/2 dl kokos 

Vispa socker & smör med elvisp.
Tilsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning.
Rör ner mjölken & mjölet blandat med bakpulver.
Vänd till sist ner blåbären.
Smörj & bröa en ugnsfast form,20×30 cm.
Häll i smeten & sätt in kakan i ugnen.

Smält under tiden smöret i en kastrull.
Tillsätt socker,sirap,mjöl & mjölk.
Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat.
Rör ner kokosen.

Ta ut kakan efter ca 20 min & bred på toscasmeten.
Grädda ytterligare 10 min.