Medans jag väntar på att de här bröden ska svalna hamnade jag framför datorn.
Idag är de väder för inomhusaktiviteter,vaknade till halv snöstorm men nu är det stjärnklart.
På jobbet är det mycket dikussioner kring hälsa,mat och vikt så här i början på nya året.
Jag funderar en del kring det här med kolhydrater,att avstå från pasta,potatis,ris och bröd bl.a ?
Jag är väldigt matglad och pasta som är så gott & bröd!
Idag blev jag sugen på pitabröd,fyllda med wokade grönsaker,riven ost och tsatsiki…
Första gången jag gör pitabröd,hittade receptet på recept.nu.
Pitabröden i affären känns ofta torra och fulla med konserveringsmedel,så jag tänker så här:
Mera hembakat,bra råvaror och så lite e-nummer som möjligt,för jag får nog svårt att avstå från bröd!
Hur gör ni?
(NR 1 att dra ner på är garanterat socker för min del!)
PITABRÖD 8 st
25 g jäst
5 dl ljummet vatten
1,5 msk salt
1 msk honung
2 msk olivolja
13 dl vetemjöl ( jag använde vetemjöl special)
Lös jästen i lite av vattnet,tillsätt sedan salt,olja,honung och resten av vattnet.
Blanda i nästan allt mjöl och arbeta degen smidig.
Sätt ugnen på 250 grader,låt degen jäsa 1 timma.
Dela degen i 8 bitar,forma och kavla ut till kakor.
Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.
Du är så klok min vän! Jag resonerar precis som dig.
Mer hembakat, laga mat från bra råvaror, mindre halvfabrikat och färre E-nummer och även för min del MINDRE socker! Det är tillräckligt stor utmaning för en sockerråtta som jag :-).
Ha det gott vännen! Kram kram
Tips! Lärde mig något nytt häromdagen: ALLA e-nummer är inte farliga, vilket jag har trott och därför blivit livrädd när jag läser de flesta innehållsförteckningar….. Många e-nummer har t.ex ursprung i tång!
Hej,vad roligt att ni delar med er!
Det där med E-numrena hade jag ingen aning om Lisa,men hur vet man vilka som är ok?
Tja du Johanna, det var en bra fråga- vet ej!