Nu i sommar har jag hittat en ny favorit bland potatisar.
Amandine.
Den handlade jag hos Himlajord som odlar & säljer ekologiska grönsaker. 

Med inspiration från Smultrongårdens recept på potatispizza
blev det en egen variant av det som fanns hemma. 

Har du kokt potatis som blivit över?
Toppen.
Annars är det värt att koka & skiva.
Men först pizzabotten.

Jossans pizzadeg

1/2 paket jäst

1 msk olja

1 tsk salt

2 dl ljummet vatten

ca 5 dl vetemjöl

Jag gillar tunna,knapriga pizzabottnar & då räcker degen till 2 mellanstora bottnar på bakplåt & kanske till 4 st halvhungriga personer.
Men dubbla gärna eftersom pizzan är så god! 

Låt degen jäsa under bakduk medans du fixar toppingen.
Sätt ugnen på 250 grader. 

Du behöver
Lök-gul,purjo eller rödlök som jag har använt här.
Potatis kokt & skivad
olivolja
salt
vitlök
timjan
ost riven,smakrik

Stek löken i oljan,skiva vitlök & ha i på slutet tillsammans
med salt & timjan. 

Dela degen i 2 & kavla ut på plåt.
Strö hälften av den rivna osten över,fördela sen potatisskivorna &
salta.
Fortsätt med löken & sist resten av osten.
Grädda 10-12 min mitt i ugnen.
Här har jag serverat med kryddolja,hopmixad av olja,persilja,salt & peppar.
Basilikaolja fungerar ju oxå.
Nästa gång testar jag tsatsiki till-det måste bli toppen!

& Deluxevarianten är den med smörstekta kantareller…