Vi var iväg för lite självplock av jordgubbar.
Himla goda är de ju att äta direkt,men muffinsen funkar oxå!

Somriga muffins

100 g smör
2 dl mjölk
skal av 1 citron
2 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
jordgubbar i bitar
vit choklad,grovhackad

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör & tillsätt mjölk citronskal.
(Jag bytte ut hälften av mjölken med jordgubbsfil som jag hade hemma.)
Vispa ägg,strösocker & vaniljsocker pösigt.
Rör ner den ljumma vätskan.
Blanda vetemjöl,bakpulver,salt & vänd ner i smeten.
Dela jordgubbar & hacka choklad i bitar som känns lagom för dig & rör ner försiktigt. 
Fyll formarna till 2/3 med smet.

Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min om du gör stora muffins eller 12-15 min om du gör små.
Jag gillar att de är lite kladdiga i mitten & kortar ner tiden ngt.

Grundreceptet kommer från Leila´s ”A piece of cake”.

Lycka till!